NB: Såfremt Udenrigsministeriets rejsevejledninger fraråder rejser til destinationen - refunderes hele det indbetalte beløb uden besvær!

Skønhed og Poesi på Sicilien. 21.- 28. nov 2021. UDSOLGT

Som mennesker drages vi mod skønhed. Dette er en af grundene til at poesi og kunst har haft en så stor betydning for kultur og dannelse.

Mennesket er et væsen, der har en historie, og som drages mod skønhed. Derfor har poesi og kunst haft enorm betydning for kultur og dannelse. Få steder fremgår det så tydeligt som på Sicilien. Som mødested for forskellige religiøse, filosofiske og kulturelle traditioner blev Sicilien et enestående arnested for poesi og skønhed, der til stadighed bjergtager enhver besøgende. På denne dannelsesrejse skal vi i nærkontakt med nogle af verdens største kunstværker og blive klogere på, hvordan Sicilien blev base for en ny poetisk tolkning af tilværelsen, der blev banebrydende for det italienske sprog og verdens mest kommenterede litterære værk: Dantes Guddommelige Komedie. Velkommen til en rejse, du sent vil glemme, i skønne omgivelser, herligt selskab, med kompetente og erfarne undervisere, der forstår at gøre historien levende med relevans og aktualitet. 

Undervisere på denne rejse vil være Martin Herbst, cand.theol., forfatter og efterspurgt foredragsholder - se også martinherbst.dk - og Tine Kragh, kunsthistoriker og kunstner.

Vi bor på et meget centralt beliggende hotel med en tagterrasse og den skønneste udsigt over byen.

B&B Quattro Canti:

https://www.hotel-bb.com/it/hotel/palermo-quattro-canti

Dagsprogram:

Dag 1 - Ankomst til Palermo 

Ankomst til Palermo, hotellet og velkomst. Vi går ud og spiser velkomstmiddag samlet og får en lille introducerende tur i Palermo. 

 

Dag 2 - Folkemålspoesi og byvandring 

Klokken 10.00 - 12.00: Foredrag ved Martin Herbst. Troubadourer, tiggermunke og verdens skønneste kærlighedsdigt. I 1100 tallet begyndte sydfranske troubadourer at synge kærlighedssange på folkemål, endda akkompagneret med musikinstrumenter! Kejser Frederik d. II blev så begejstret for dette projekt, at han grundlagde en såkaldt siciliansk poetisk skole ved sit hof i Palermo. Derfra blev folkemålspoesien introduceret til det italienske fastland med base i Toscana. Her blomstrede poesien, godt hjulpet af tiggermunkene, i fuldt flor med Dantes Guddommelige Komedie, der spillede en afgørende rolle for skabelsen af det italienske skriftsprog og den efterfølgende renæssance.

 

Klokken 14.00 - 17.00: Guidet tur af Tine Kragh i Palermo, hvor vi vil opsøge byens skønne kunstskatte. Vi skal indledningsvis opleve nogle af Palermos store seværdigheder som Piazza Pretoria og Quattro Canti. Derefter begiver vi os mod katedralen, oplever dens fine kunstværker, og ser blandt andet Frederik d. II og hans forældres gravmonumenter.

 

Dag 3 - Foredrag, kirker og dukketeater

Klokken 10.00 - 12.00: Foredrag ved Matin Herbst. Iliaden, Odysséen og Aeneiden. Dette trekløver udgør Europas store grundfortællinger. Deres betydning for filosofi, litteratur, politik, dannelse og kunst kan vanskeligt overdrives. Vi følger Odysseus og Aeneas’ færd fra det rygende Troja til Sicilien og derfra videre til henholdsvis Ithaka og Italien. Undervejs møder vi grusomme Polyfemos, uimodståelige Dido og talrige andre dilemmaer, der afspejler menneskets grundvilkår. 

 

Klokken 14.00 - 17.00: Guidet tur i Palermo by af Tine Kragh. I dag skal vi opleve en af de smukkeste kirker i verden Capella Palatina – med de imponerende guldmosaikker. Kirken er skabt af Normannerkongen Roger, som er Frederik d. IIs bedstefar. Derefter fortsætter vi kirkesporet og besøger de små normannerkirker Chiesa Martorana og San Cataldo. Her nærstuderer vi mosaikkerne, afbildningerne af Kristus, englene og portrætterne af de store normannerkonger.

Klokken 17.30: Pupi Siciliano – vi skal se italiensk traditionelt dukketeater. Med middelalderlige temaer som krig, kærlighed, stolthed og ridderlighed.

 

Dag 4 - Heldagsudflugt til Enna og den romerske villa VIlla Romana Del Casale

Klokken 8.00 - 20.00: Heldagstur til Siciliens midte; middelalderbyen Enna og den romerske villa Villa Romana del Casale. Efter en smuk tur gennem landskabet begynder vi i byen Enna. Her blev Frederik d. II kronet som konge, og vi skal opleve den store middelalderborg, Castello di Lombardia, som araberne genopbyggede i det 10. århundrede, og som Frederik d. II 200 år senere udbyggede som sin sommerresidens. Borgen ligger med den flotteste udsigt til det sicilianske landskab. Vi skal også se et af de få bevarede tårne, han byggede.

 

Frokostpause i Enna Centrum.

 

Derefter går turen til den romerske villa, Villa Romana del Casale, der er på listen over UNESCOs kulturarv. I villaen finder man over 3500 m2, med de mest sublime og velbevarede mosaikgulve i verden. Mosaikkernes motiver er utroligt detaljerede med et utal af forskellige motiver, blandt andet den store afbildning af Odysseus, der giver Polyfemos en kop vin, der slår kæmpen omkuld til sin egen ulykke. 

 

Derefter bevæger vi os tilbage til hotellet i Palermo.

 

Dag 5 - Fridag

Fridag. Med mulighed for at tage toget til byen Cefalú, besøge Santa Rosaliakapellet på bjerget Monte Pellegrino, gå i teatret eller bare nyde den pulserende storby Palermo. 

 

Dag 6 - Den Guddommelige Komedie

Klokken 10.00 - 12.00: Foredrag ved Martin Herbst. Den Guddommelige Komedie. Den Guddommelige Komedie er angiveligt verdenslitteraturens største værk. På den ene side er temaet enkelt. Det handler om, hvordan den guddommelige kærlighed, formidlet af Beatrice, muliggør Dantes rejse gennem de tre dødsriger; Helvedet, Purgatoriet og Paradiset. På den anden side er værket komplekst. I kraft af Dantes poetiske geni udgør teologi, filosofi, psykologi, historie, geografi, astronomi, mytologi, og politik en storslået kunstnerisk symfoni, der er et enestående spejl på tilværelsen i al dens gru, kompleksitet og skønhed. 

 

Klokken 14.00 - 17.00: Guidet tur af Tine Kragh. I dag skal vi vandre gennem et af Palermos mange markeder; det livlige Ballaro, og opleve byens forfaldsæstetik. Hvad er skønhed? Vi besøger en lidt skjult kirke, Chiesa del Carmine, og ser værker af sicilianske kunstnere. Derefter begiver vi os mod parken, Villa Giulia, hvor blomstrende træer og citrusfrugter venter os. Her skal vi også se kunst fra en Sicilianske kunstner Ignazio Marabitti og nyde vores eftermiddagskaffe i parken.

 

Derefter går vi langs havet mod museet, Museo Abatelis, beliggende i et palads. Museet rummer en stor samling malerier, ikke mindst fra middelalderen. 

 

Klokken 18.00 - 20.00: Samtalesalon, med drinks i solnedgang på en af Palermos flotte tagterrasser, med temaet: Skønhed og poesi på Sicilien. 

 

Dag 7 - Monreale

Klokken 10.00 - 16.00: Udflugt til Monreale.

 

Vi besøger den smukke bjergby Monreale, hvor Martin Herbst og Tine Kragh fortæller om den imponerende domkirke og klostergården. Kirken er skabt af Normanerne og rummer over 6000 m2 byzantinske mosaikker, med afbildninger af Kristus som Pantocrater, normannerkongerne og motiver fra det gamle og nye testamente. Klostergårdens indre rummer en paradisisk skønhed, og hver enkelt søjle er udført detaljeret med små kunstværker. 

 

Om aftenen holder vi afslutningsmiddag og opsummering af kurset.

 

Dag 8 - Hjemrejse

Afslutning og hjemrejse mod Danmark.

Ændringer i rækkefølgen i programmet kan forekomme i særlige tilfælde.

Vi bor på et meget centralt beliggende hotel med en tagterrasse og den skønneste udsigt over byen.

B&B Quattro Canti:

https://www.hotel-bb.com/it/hotel/palermo-quattro-canti

Pris: 10.980,- 

Tillæg for at bo alene på dobbeltværelse. 1790,-

Bestil rejsen her:

Tilmelding her: LINK

Flytider:

Afrejse:

 • 10:00

  København (CPH)

  11:30

 • Frankfurt (FRA)

  LH825

 • 12:15

  Frankfurt (FRA)

  13:10

  Munchen (MUC)

  LH104

 • 15:05

  Munchen (MUC)

  17:10

  Palermo Punta Raisi (PMO)

Hjemrejse:

 • 18:00

  Palermo Punta Raisi (PMO)

  20:05

  Munchen (MUC)

  LH1915

 • 21:05

  Munchen (MUC)

  22:40

  København (CPH)

 

Højskolen på Siciliens teknisk Rejsearrangør:

Italien Information Service a/s - Rejsebureau

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1324

Ved Ib Larsen, Italiensk konsul og Presidente Società Dante Alighieri

Kontakt:

Tel (+45) 8626 1666  -  italien@iis.dk

Rejsedokumenter og billetter fremsendes elektronisk senest 10 dage før afrejse.

Hvad er inkluderet i rejsen?

 • Fly t/r

 • Lufthavnstransfer 

 • Godt hotel centralt beliggende i Palermo.

 • Morgenmad 

 • Undervisning og guidede ture

 • Udflugt med bus til byen Monreale

 • Heldagsudflugt med bus til byen Enna og Villa Romana del Casale

 • Støtte og hjælp fra Højskolens på Siciliens ansatte gennem hele turen

 • Udover undervisningen vil der være foredrag, samtalesalon og meget mere

 • Derudover vil vi opsøge aktuelle lokale arrangementer såsom koncerter, udstillinger, events m.m.

 Rejsen er ikke inkluderet:

 • Museumsentreer som man må påregne til omkring 25 Euro

 • Måltider ud over morgenmad på hotellet.

 • Byskatter (1,5€ per nat)

Rejseledere:

Martin Herbst og Tine Kragh