top of page

OPDAG VESTSICILIEN 

5. - 12. juni. 2024

UDSOLGT

Mazara del Vallo

Turen ledes af Tine Kragh, kunsthistoriker og kunstner.

 

I denne uge får du en intensiv indsigt i Vestsiciliens omfangsrige kunst- og kulturskatte. Vi bor i byen Mazara del Vallo, en stort set ukendt by for os danskere. Byen ligger ved havet. Den er en af Italiens største fiskerihavne og er en meget interessant kulturby. 

Rejsen er for dem der netop vil lære et nyt område at kende på Sicilien. Bo i en by hvor turister sjældent kommer, og opleve hvordan Vestsicilien, gemmer på nogle af øens mest spændende og smukke seværdigheder.

I selve byen findes en dejlig badestrand - og i juni er vejret perfekt.

Vi skal opdage den ægte sicilianske stemning i byen Mazara del Vallo –

det ideelle sted både med hensyn til kultur, kunst, strand, mad & vin.

Byen har så meget at byde på, blandt andet den 10 km lange strandpromenade,

en smuk normannisk katedral, fine museer, barokkirker, et lille teater og ikke mindst har byen en meget smuk keramikrute, skabt af den tidligere borgmester og keramiker: Nicolo Cristaldi. Her kan man se nutidige keramikudsmykninger, flotte vaser og kunst, stedet kaldes kasbahen - det er en eventyrlig oplevelse at gå i det område og opdage keramik alle vegne. 

 

Der bliver også rig lejlighed til at nyde de lokale råvarer som vin, kager, ost, citroner, grillede fisk, Couscous, blæksprutter, røde rejer, appelsiner, pistacie, kapers, lokalt salt, m.m. -  byen er faktisk også kendt på hele Sicilien for sine gode restauranter. Derudover bliver området besøgt for sine fine vine.

Vi bor på et dejligt firestjernet hotel med swimmingpool: Mahara Hotel - lige ud til havet. Hotellet er elegant indrettet og serverer den skønneste morgenmad.

Læs mere her

Vi skal på flere forskellige udflugter, blandt andet en heldagsudflugt til Palermo og Monreale. En dag tager vi til den hyggelige by Marsala, og sejler ud til den helt specielle fønikiske ø Mozia med det flotte museum. Vi tager også på tur til det smukt beliggende arkæologiske område Selinunte og spiser ved havet i byen: Marinella di Selinunte.

Vi er inviteret hjem hos Sicilianske Vita Calamusa og hendes mand Antonio til hygge og festFørst har vi alle et Limoncello kursus, hvor vi plukker deres citroner i haven og får en halv liter koncentreret (96 % alkohol) med sicilianske citronskræller med hjem - som efter 3 måneder i DK, fortyndes med sukkelage, og bliver til 1 1/2 l. Limoncello. Derefter antipasti, grill i haven, med fisk, pølser, vin og meget mere. Antonio synger italienske sange og der plejer at være dans.

Der vil være foredrag i løbet af ugen.

Vi vil som altid i løbet af ugen opsøge aktuelle lokale arrangementer så som: koncerter, udstillinger, fester og andet.

Turen ledes af Tine Kragh, kunsthistoriker og kunstner, byen er et af hendes yndlingsbyer på Sicilien – hun har selv boet der. Hun kender Sicilien godt og er ved at skrive en bog om Siciliens kunstskatte.

Det betyder meget for os på Højskolen på Sicilien, at udover at få læring, også får en tryg,  inspirerende og sjov uge – med et  godt fællesskab.

 

Dagsprogram:

 

Dag 1. 

Onsdag: 5. juni.: 

Vi flyver fra København til Palermo. 

Ankommer om formiddagen til Mazara del Vallo - hvor vi indlogeres på vores hotel.

Kl. 18.00 Velkomstdrinks i hotellets bar, vi introduceres til hinanden og gennemgår ugens program. 

19.30 Velkomstmiddag på strandpromenaden (inklusiv)

Derefter tager vi en lille aftentur rundt i byen.

 

Dag 2. 

Torsdag: 6. juni.: 

Mazara del Vallo. 

Kl. 10 - ca. 14.

I dag skal vi lære den helt specielle by Mazara del Vallo at kende. Stemningen i denne by er så siciliansk - som det kan blive.

Vi skal se den smukke normanner katedral, Centro storico, høre om den moderne kunstner Pietro Consagra der kommer fra byen, se normannerbuen: Archo Normanno og meget andet.

Derudover skal vi på Museo Il Satiro danzante, med den smukke græske skulptur, den dansende satyr, fundet uden for Mazara del Vallos kyst. Derefter kaffe på byens bedste konditori ved strandpromenaden - hvor vi kan iagttage byens liv og leben.

Kl. 17.

LImoncellokursus og gril-fest

Obs! Nu inklusiv. Vi er inviteret hjem hos Sicilianske Vita Calamusa og hendes mand Antonio til hygge og fest

Først har vi alle et Limoncello kursus, hvor vi får en halv liter koncentreret (96 % alkohol) med sicilianske citronskræller med hjem - som efter 3 måneder i DK, fortyndes med sukkelage og bliver til 1 1/2 l. Limoncello. Derefter antipasti, grill i haven, med fisk, pølser, vin og meget mere.

Antonio synger italienske sange og der plejer at være dans.

 

Dag 3. 

Fredag: 7. juni.:

Templerne i Selinunte Kl. 9 - 17.

Udflugt til det meget smukt beliggende område Selinunte, et af de største arkæologiske områder i Europa. Her findes de bedst bevarede græske ruiner i hele middelhavsområdet. 

Byen blev grundlagt i år 628 f.Kr. og har en lang og dramatisk historie. Her får vi en lokal guide, med godt kendskab til arkæologi og området, der fortæller.

Efter besøget i Selinunte, tager vi mod havnebyen Marinella di Selinunte og spiser sen frokost, efterfølende kan man bade fra den brede sandstrand.

Afgang fra Marinella di Selinunte kl.16.

 

Dag 4. 

Lørdag: 8. juni:

Vi udforsker byen Mazara del vallo

Kl. 10 - 13.

I dag besøger Museo Diocesano og ser fine genstande fra byens kirker. Derefter går vi til Jesuitter klostret og ser udstillinger der og efter det opleve det lille Teatro Garibaldi.

På vejen besøger vi nonnerne i San Michele klostret og køber mandelkager af dem. 

Eftermiddag: 

Kl. 16 - 18. 

Ser kasbah’en et område med små stræder i byen, med smukke og idylliske udsmykninger i keramik, udført af lokale kunstnere. Sicilianske Vita Calamusa viser os rundt.

 

Dag 5.

Søndag: 9. juni: 

Heldagsudflugt til Palermo og domkirken i Monreale

Kl. 9 - 20

Vi kører nu til Monreale knap 10 km syd for Palermo - byen er smukt beliggende med udsigt over Palermo og Conca d'oro; Den gyldne dal. Her besøger vi den imponerende domkirke fra 1174. Det er et fantastisk eksempel på normannisk arkitektur. Indvendig er kirken, med de forgyldte vægge og skønne mosaikker, nærmest paradisisk smuk. I koret ser vi en mosaik af den almægtige Kristus i byzantinsk stil kaldet: Pantokrator. 

Herefter kører vi til Palermo, bevæger os gennem den pulserende storby og spiser street-food med vin i det livlige Ballaro marked (inklusiv). Efter frokost går vi gennem Palermos centrum og ser renæssancefontænen: Piazza Pretoria og så videre til seværdigheden: Quattro Canti med sine flotte skulpturer.

Vi går på opdagelse i byen og skal blandt andet se noget af Palermos kendte street-art i området ved markedet Vucceria.

Vi drikker eftermiddagskaffe i det lidt hemmelige kloster: Il Segreti del Chiostro - med den idylliske klosterhave - her kan man få en god kaffe og sicilianske kager bagt efter gamle opskrifter. 

Derefter skal vi se Palermos domkirke, med de vigtige gravmonumenter, blandt andet Palermos skytshelgenindes Santa Rosalias grav og normanner kongen Roger II. 

Vi afslutter i palmeparken Villa Bonnano - efter at have set en romersk villa med fine mosaikgulve.  

 

Dag 6. 

Mandag: 10. juni.:

Fri om dagen og foredrag aften

Dag: Fri. 

Mulighed for at tage toget til Trapani, taget til stranden: Tornarella, bade i pool el. strand ved hotellet, udforske byen, leje cykler eller andet - vi hjælper gerne med råd og vejledning til gode oplevelser.

Aften: 

Kl. 18 - 20 Foredrag i hotellets foredragssal.

af Tine Kragh: Siciliens kunstskatte - med mange gode fotos fra hele øen.

 

Dag 7. 

Tirsdag: 11. juni.:

Heldagsudflugt til Marsala og Mozia Kl. 9 - 17

Denne dag bevæger vi os mod byen Marsala der ligger på Siciliens vestligste spids, vi spiser frokost i byen og hygger os i byens herlige centrum med den smukke katedral. Det anbefales at smage på den kendte Marsalavin. 

Byen rummer også et meget interessant museum med blandt andet et meget velbevaret fønikisk skib. Derudover et arkæologisk område med en romersk villa med fine mosaikgulve som vi også skal se. 

Frokostpause i Marsala.

Efter det skal vi til øen Mozia vi passerer de store naturområde nær Marsala, her er masser af fugle - blandt andet flamingoer. Området er også kendt for den specielle saltudvinding, som vi også vil kigge på. Det er et ganske flot syn. 

Vi ankommer til færgelejet og tager båden til den lille ø Mozia, som er en gammel fønikisk koloni. Øen er arkæologisk helt enestående da den står som dengang fønikerne var på øen. Her skal vi opleve museet og de forskellige områder på øen. Der bliver tid til en spadseretur og til at nyde den dejlige natur.

Kaffepause på den lille cafe på øen. 

Hjemkomst til hotel ca. 17

​​

Dag 8.

Onsdag. 12. juni.:

Hjemrejse

Vi kører fra hotellet til Palermos lufthavn og rejser tilbage til Danmark.

Pris: 12.480,-

Tillæg enkeltværelse: 1350,-

Køb rejse HER

 

Flytider:

Norwegian, direkte.

5. JUN. CPH - PMO,   07:45 - 10:45 

12. JUN. PMO- CPH, 11:30 - 14:25 

Højskolen på Siciliens teknisk Rejsearrangør:

Italien Information Service a/s - Rejsebureau

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1324

https://www.iis.dk/da-DK/REJSEBUREAU.aspx

Ved Ib Larsen, Italiensk konsul og Presidente Società Dante Alighieri

Kontakt:

Tel (+45) 8626 1666  -  italien@iis.dk

Ved bestillingen betales et ikke-refunderbart depositum på kr 3.000

Cirka seks uger før afrejsen sendes anmodning af restbeløbet. Anvend det personlige link, som er i den tilsendte mail.

Senere fremsendes der praktiske informationer vedr. rejsen. I ugen op til afrejsen sendes via e-mail flybillet og information om mødested i lufthavnen, samt de sidste praktiske oplysninger.

Afbestillingsregler:

Ved framelding 6 uger før afrejsen refunderes 50% af rejsens pris og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Ved framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Vi anbefaler derfor, at man undersøger sine egne forsikringer nøje. Hvis man ikke er dækket, så anbefaler vi at man tegner en afbestillingsforsikring

Rejsen inkluderer:

 • Fly København-Palermo / Palermo-København

 • Transfer til og fra lufthavn

 • Overnatning på 4-stjernet hotel i delt dobbeltværelse

 • Meget god morgenmad alle dage.

 • Limoncello kursus og fest med grill.

 • Velkomstmiddag.

 • Kompetente rejseledere

 • Dagsudflugt til Selinunte

 • Dagsudflugt til Monreale og Palermo

 • Frokost på madmarked i Palermo

 • Dagsudflugt til Mozia og Marsala

 • Foredrag på hotellet

Rejsen inkluderer ikke:

 • Afbestillings- og rejseforsikring

 • Drikkepenge til chauffør og lokalguide

 • Måltider ikke nævnt i programmet

 • Entréer til museer

 • Byskatter (2 € per nat)

 • (Evt. eneværelsestillæg: DKK 1.350,-

Ved tilmeldingen skal man have sit DANKORT og GYLDIGE PAS klar ved hånden.

I forbindelse med tilmeldingen vælger man, om man i første omgang kun vil betale depositum eller betale hele beløbet på én gang.

Evt. restbeløb opkræves automatisk ca. seks uger før afrejsen via tilsendt mail med personligt link.

Højskolen på Siciliens tekniske Rejsearrangør:

Italien Information Service a/s - Rejsebureau

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1324

Ved Ib Larsen, Italiensk konsul og Presidente Società Dante Alighieri

Kontakt:

Tel (+45) 8626 1666  -  italien@iis.dk

 

87001436_2490586957872867_84523768397325
fwe4-m01.jpeg
bottom of page