Vores lærere:

262062_220373131316302_4631728_n.jpg

Francesca La Fiora

Francesca er selv fra Sicilien og er bosat i København, hvor hun har undervist i italiensk på Studieskolen siden 2008.

Francesca har endvidere en ph.D.-grad i filosofi, og hun forsker på Søren Kierkegaard Forskningscenteret i København, hvor hun er i gang med at oversætte Kierkegaards “Opbyggelige Taler i forskjellig Aand” fra 1847.

15192718_10210639955652765_1261676823247

Frederik K. Brandt

Diplomingeniør i projekt og innovation, uddannet på DTU, hvor han har udviklet flere opfindelser blandt andet til brug for alternativ energi. Han har et stort kendskab til materialer, design og teknikker.

Frederik har arbejdet for Ingenører uden grænser i Sierra Leone og har rejst meget i hele verden.

Frederik kender Sicilien godt fra sine mange rejser dertil.

Antikkens materialer og teknikker

Kursus kommer snart

unspecified-175.jpeg

Tine Kragh

Kunsthistoriker og kunstner.

Initiativtager til Højskolen på Sicilien.

Cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns universitet. Arbejder og har arbejdet på diverse museer, blandt andet på Thorvaldsens museum og Kastrupgårdsamlingen som omviser og kunstformidler.

​Hun har i mange år skabt kunsthistoriske rejser til Italien, .

Er selv kunstner og har udstillet i gallerier i Danmark og udlandet, især Italien. Underviser på Folkeuniversitetet i København og holder foredrag både i kirker, på højskoler og biblioteker rundt omkring i landet.

Har haft lejlighed og boet i perioder på Sicilien.

www.kunstforedrag.dk

83202658_10158034887093987_1265120176525

Torben Svendrup

Torben Svendrup er Ph.D. i historie. Torben Svendrup har skrevet mere end 30 bøger primært om kultur, mentalitets, og kirkehistorie. Han er underviser på Folkeuniversitetet og er en meget brugt foredragsholder samt rejseleder på kulturrejser. Pt. forsker han i samspillet mellem middelalderlige folkebøger og kalkmalerierne. Torben er ekspert i middelalderen, og har i den forbindelse for nylig været vært på programserien ”De uartige kalkmalerier” på DR K, som omhandler middelalderens kalkmalerier i Danmark.

Kursus kommer snart.

IMG_9204.jpeg

Ulla Meucci

Ulla Meucci har boet på Sicilien i 25 år og kender naturlivis øen godt og taler flydende italiensk.

Hun har været, og er, guide hos Vitus rejser- både i Syditalien og på Sicilien.

Ulla har sit eget keramikværksted - i sit hus i byen Piazza Armerina.

Har sammen  med sin sicilianske mand også haft værksted hvor de skabte smykker. Derudover organiseret mange kreative kurser -  på de sicilianske lokale skoler m.m..

Stor interesse for keramik, laver selv keramik og har gennem årene arbejdet sammen med  Sicilianske keramikere.

Keramikkursus på Sicilien

Martin-Herbst-k-scaled.jpg

Martin Herbst

Martin Herbst er cand.theol., forfatter, foredragsholder og underviser på Folkeuniversitetet og

mange andre steder. Martin har været rejseleder på adskillige rejser til Firenze med

omdrejningspunkt i byens ubestridte bysbarn Dante og hans værk Den Guddommelige Komedie.

2_edited.jpg

Jesper Storgaard Jensen (f. 1964) er cand. ling. merc. i italiensk fra CBS i København. Jesper har  to store passioner: journalistikken og fotografiet. I Danmark har Jesper publiceret artikler om Italien i Weekendavisen, Berlingske, Politiken, Jyllandsposten, Børsen, gastro, Euroman m.fl.

Jespers passion for fotografiet er vokset støt gennem årerne. Til sine rejseartikler og mad/vin-artikler, der er blevet publiceret i adskillige lande, tager han selv de fotos, der bruges i artiklerne.

Endelig skal også nævnes Jespers foredragsaktivitet for danske gymnasieklasser.

Læs mere om Jesper på: jsj-photography.it

Jesper Storgaard Jensen

118330970_2733521610226565_1709760043110

Cecilie Marie Meyer (f.1978) er cand. mag. i italiensk og arbejder som journalist, forfatter og foredragsholder med Syditalien som speciale. Hun har boet i Syditalien ad flere omgange og skriver løbende om landsdelen for aviser og magasiner som Weekendavisen, Politiken, Jyllandsposten og Gastro. Cecilie underviser desuden i syditaliensk kultur på Folkeuniversitetet og skriver rejsebøgerne Turen Går Til Napoli og Syditalien, Turen Går Til Sicilien og Turen Går Til Sardinien for Politikens Forlag.

Cecilie Marie Meyer

Untitled-1-01.png