top of page

Vin og vulkan. Etna

5.-12. sept. 2024

Med Ulla Meucci og Tine Kragh

En helt unik rejse til Etna hvor vi bor i det fantastiske landskab på vulkanen - i byen Zafferana Etnea.

På turen skal vi på flere ekskursioner til Etna og have store vinoplevelser - på 3 fine vingårde med vinsmagninger.

På denne rejse dykker vi ned i den autentiske sicilianske kultur, hvor vin, mad, historie og naturen omkring vulkanen Etna er i fokus. Vores base er den hyggelige bjerglandsby Zafferana Etnea, beliggende på Etnas nordvestlige skråninger. Her venter et smukt hotel med en fantastisk udsigt og en stor terrasse, hvor vi kan nyde både morgenmad og aftensmad.

Byen Zafferana Etnea er en lille perle, langt væk fra de mere turistede destinationer. Omgivet af Etnas vilde landskab, de udfordrende Nebrodi-bjerge og den kraftfulde Alcantara-flod, byen oser af historie med sine smalle gader, gamle kirker og bygninger.

På vores ture vil vi komme helt tæt på Etnas enestående natur og landskab, formet af utallige lavaudbrud. Vi udforsker vingårde og enoteker og oplever det rige kulturliv i området.

Etnas unikke klima og mineralrige jord skaber de perfekte betingelser for vinproduktion. Vi vil smage på de fine vine,  som trives i dette særlige miljø. Med mere end 140 vingårde på Etna har vi et bredt udvalg at udforske. Vi besøger 3 vingårde med smagninger, Murgo, Cottanera og Tenuto Scilio. 

Vores guide, Ulla Meucci, med over 25 års erfaring på Sicilien, vil føre os gennem denne oplevelse. Hendes ekspertise i området omkring Etna er en uvurderlig ressource, og hendes kendskab til naturen, vinen og lokale produkter sikrer, at vi får en autentisk oplevelse.

Hele området er ideelt til vandreture, med det spændende landskab på Etna. Vi skal have et par vandringer - hvor alle kan gå med - en dag spiser vi lækker picnic på Etna.

Vores første dag dedikeres til at udforske Zafferana Etnea til fods, så vi kan suge den lokale atmosfære til os.

Den anden dag bliver vi hentet på hotellet og kører med de store firehjulstrækkere op ad Etnas nordlige skråning. Derefter kører vi forbi de storslåede udbrændte  kratere: Umberto og Margarita, ved 2.380 m. højde. Her går vi en tur rundt om krateret, hvor vi virkelig fornemmer vulkanens kraft – turen kan variere lidt i forhold til vulkanens aktivitet og vejrforhold. 

På en af vores  andre endagsture i bus tager vi  til Castiglione di Sicilia, hvor vi kan opleve mere af den sicilianske charme med en rundtur i byen. Derudover  besøger vi byerne Randazzo og Milo alle beliggende på Etna, den byzantinske kirke La Cuba og Alcantara-floden.

En anden dag tager vi til Aci Castello den smukt beliggende strandby med en Normannisk borg – her har vi mulighed for at bade.

En af højdepunkterne på rejsen er den smukke togtur; Circumetnea, rundt om Etna, vi tager hele den spektakulære tur rundt om vulkanen. Togbanen blev indviet i 1898, turen er på 110 km og tager cirka 3 timer. Den byder på en helt unik udsigt til både de store vinmarker, samt kørsel gennem det frodige Bronte-område og dets berømte pistacienødder med den helt udsøgte pistacienød kaldet, det ”grønne guld fra Bronte”. Vi ender i byen Catania, hvor vi får tid på egen hånd, efter at vi sammen besøger Centro storico, katedralen og det romerske amfiteater.

På denne tur bor vi på et flot hotel med udsigt og skøn beliggenhed. Det ligger kun ca. en km fra byen -  så man kan sagtens gå ind til Zafferana Etnea.

Dette ophold er med halvpension alle dagene, det vil sige god morgenmad og 3-retters hverdagsmad.

Vi opsøger selvfølgelig som altid lokale arrangementer som koncerter, markeder, religiøse fester med mere.

Denne rejse lover at være en uforglemmelig oplevelse, hvor vi udforsker den legendariske vulkan Etna og smager på Siciliens fantastiske vine ved fire forskellige vinsmagninger.

For at få det meste  ud af rejsen program - er det bedst hvis man går nogenlunde godt.

 

Pris:  13.480,-

Tillæg enkeltværelse: 1200,-

Køb rejse

 

 

​Program:

Vin og vulkan

D. 5 - 12 september 2024

Overnatning: Hotel Primavera, Zafferana Etnea

Læs mere: https://www.hotel-primavera.it/it/

Dag 1:

Torsdag.

Ankomst og velkomst

 Ankomst til Hotel Primavera om formiddagen. Efter indkvartering holder vi et infomøde om ugens program. Om eftermiddagen går turen til Zafferana Etnea, hvor vi lærer byen at kende.

Kl.19.30 Middag på hotellet med vin.

Dag 2:

Fredag. Kl. 8.40- ca. 16

Op ad Etna og vinsmagning på vingård

Afgang kl. 8.40. I dag bliver en super spændende dag på vulkanen Etna. Vi bliver hentet på hotellet og kører med de store firehjulstrækkere op ad Etnas nordlige skråning. Derefter kører vi forbi de storslåede udbrændte kratere.

Første stop på turen bliver ved Hotel Le Betulle, som blev ødelagt af lava udbrud i 2002, derefter videre til det store krater: Umberto og Margarita, ved 2.380 m. højde.

Her går vi en tur rundt om krateret, hvor vi virkelig fornemmer vulkanens kraft – turen kan variere lidt i forhold vulkanens aktivitet og vejrforhold.

Ved vulkanobservatoriet i 2850 m. højde går vi en lille tur, hvor vi kan nyde udsigten til de lipariske øer, Siracusa, Taormina samt Calabrien. Her ser vi også Val del Bove den store lava dal som beskytter de mange små byer på Etnas østlige side.

Ved frokosttid besøger vi Murgos vingård, vi smager på tre gode vine med lidt antipasti og hører historien om vinproduktionen.

MURGO VINGÅRD:
I 1860 donerede senator Luigi Gravino, 30 hektar vinmark til familien Sammacco,  det blev starten til Murgos vinkælder, der nu er forsat i 3 generationer. Efter 100 år, begyndte familien at moderniserer gården, og udnytte den naturlig gødet og mineralfyldte jord til vinstokke.
1981 kom den første flaske rødvin på flaske, og som de første på Sicilien i 1990 kom den første flaske brut, på flaske, efter at været raffineret på tønde i 3 år.
Vingården ligger 500 m. over havet, på den østlige side af Etna, de autentiske druesorter fra Etna: Nerello Mascalese og Carricante sammen med det helt speciale mikroklima, den mineral fyldte jord, giver nogle helt unikke vine.
Bæredygtighed og respekt for naturen er et meget vigtig element for vingården.

www.murgo.com

Tilbage på hotellet kl. 16.00.

Kl. 19.30 middag på hotellet

Dag 3:

Lørdag. Kl. 8- ca. 17.30

Togtur rundt om Etna og bytur i Catania

Afgang kl. 8.00. Fra hotellet kører vi til Riposto, hvor vi stiger på det lille tog Circumetnea, der kører hele vejen rundt om Etna til Catania. Vi stopper først i Randazzo for en formiddagskaffe og fortsætter derefter til Catania. Frokost og tid på egen hånd i byen, derefter besøg i domkirken, hvor vi hører historien om byen og dens skytsengel, Sant'Agata.

Afgang fra Catania kl. 16.30.

Kl. 19.30 middag på hotellet

Dag 4:

Søndag. Kl. 9 - 16.30

Udforskning af Siciliens Vinmarker og smagning

Afgang kl. 9.00. Vi kører til den hyggelige by Milo og derefter til Scilio vingård fra 1815. Vi starter vores besøg i vinmarken og lærer om det manuelle arbejde bag produktionen af de fine økologiske vine. Derefter en let frokost med vinsmagning.

VINGÅRD TENUTA SCILIO:
Vingården Scilio, ligger smukt på den nordlige side af Etna, den startede helt tilbage i 1815, det nu femte generation som har dyrket vinmarkerne, samt olivenlund, i alt 13 hektar. Bæredygtigt og med respekt for naturen, det er et meget vigtigt element for familien Scilio, hele produktionen er økologisk.
Indtil 1980, blev produktionen af vin solgt lokalt, men efter konstruktionen af den nye vinkælder, begyndte eventyret med raffinement og lagring af de fine vine.
Hvidvin på drusorterne Carricante og Catarratto, de røde dråber på Nerello Mascalese, samt Nerello Cappuccio som er de autentiske druesorter fra Etna.
www.cottanera.it
På turen tilbage til hotellet stopper vi i den smukke by Aci Castello og for en gåtur langs havet- eventuelt en badetur.

Tilbage på hotellet kl. 16.30.

Kl. 19.30. Middag på hotel.

Dag 5:

Mandag.

Vandretur med picnic på Etna og foredrag om Etna

Afgang kl. 10

En lille vandretur på Etna mod udbruddet fra 1991 til 1983, hvor vi nyder en picnic i naturen.

Eftermiddagen er fri.

Kl. 18.00 – 19.30. Foredrag med kunsthistoriker Tine Kragh om kunsten og legenderne omkring Etna.

Vi skal høre og se billeder af: Odysseus, Polyfemos, filosoffen Empedocles, kærlighedslegenden om Aci og Galateas og meget mere.

Kl.19.30. Middag på hotellet

Dag 6:

Tirsdag. Kl. 9 - 17

Natur og vinsmagning

Afgang kl. 9.00. Vi kører til Alcantarefloden, hvor vi ser de fantastiske formationer, som vand og lava har skabt. Derefter til Castiglione di Sicilia, hvor vi spiser frokost på egen hånd.

Turen fortsætter til vingården Cottanera, hvor vi nyder endnu en vinsmagning.

VINGÅRD COTTANERA:
Ikke langt fra Alcantare floden, besøger vi denne fantastiske vingård, som løber ved Etnas nordlige fod. Beliggende smukt i 700m højde, med udsigt til Etna, en af de store vingårde, med omkring 66 hektar. Gården har været drevet af familien i nu 60 år.
Vingården producere både rød og hvidvin, på de autentiske druesorter fra Etna.
Fokus på bæredygtighed og en bro mellem ny teknologi og den traditionelle vinproduktion er her et meget vigtigt element.

https://www.cottanera.it

Tilbage på hotellet kl. 17.00.

Dag 7:

Onsdag.

Afslapning, byvandring og vinsmagning

Kl.10 – ca. 14. Vi nyder den sidste dag med en vandretur om formiddagen på Etnas skråning.

Kl.15. Om eftermiddagen går vi en tur i Zafferana Etnea ser udvalgte seværdigheder og får kaffe på byens torv.

18.30 Fornøjelig blindsmagning af vin - fra blandt andet nogle af de vingårde vi har besøgt. Kan du gætte om en vin er dyr eller billig? druer? vingård?m.m.

19.30. Middag på hotellet. Afskedsmiddag

Dag 8:

Torsdag.

Hjemrejse Afgang fra hotellet kl. 7.00 til lufthavnen i Catania.

Pris:  13.480,-

Tillæg enkeltværelse: 1200,-

https://event.it/hoejskolen-paa-sicilien/event/owlyjf/register

Flytider: DIREKTE FLY. SAS

05. SEP

CPH - CTA 06:15 - 09:25

12. SEP

CTA - CPH 10:15 - 13:25

Hvad er inkluderet?

  • Flyrejse tur/retur med bagage

  • Lufthavnstransfers til og fra lufthavn

  • Ophold på smukt beliggende hotel i Zafferana Etnea. Hotel Primavera. Læs mere: https://www.hotel-primavera.it/it/

  • Morgenmad på hotellet

  • Aftensmad alle dage/3-retters hverdagsmad (uden vin)

  • Undervisning, guidede ture og samtalesaloner i løbet af ugen.

  • 4 vinsmagninger, 3 besøg på vingårde: Murgo, Scillo, Cottanera,  med antipasti og en blindsmagning på hotel

  • Velkomstmiddag med vin

  • Tur til toppen af Etna med firhjulstrækker

  • Togtur rundt Etna

  • Guidede ture i Zafferano Etnea, Randazzo, Acicastello, Milo og Castiglione di Sicilia

  •  Foredrag 

  •  Assistance ved behov, af personalet på højskolen, i løbet af hele rejsen.

  •  Vi opsøger lokale og aktuelle arrangementer i området

Rejsen er ikke inklusiv:​

  • Måltider og drikkevarer ud over nævnt i programmet.

  • Byskatter 

  • Museumsentreer

bottom of page