top of page

Nytårsrejse til Siracusa

29. dec. 2024.- 5. jan. 2025

1 plads ledig


Med Ulla Meucci og Tine Kragh

Denne uge skal vi have et brag af en nytårsuge i den smukke by Siracusa!

Her skal vi igennem hele ugen have mange spændende oplevelser og fejre nytårsaften som sicilianere gør. Byen er vidunderlig, hyggelig, smuk og ligger lige ud til vandet - med panorama udsigt mod vulkanen Etna.

Historisk er Siracusa en af de mest interessante byer på Sicilien – en gang hovedstad i Magna Grecia, det gamle Grækenland.

Siracusa var en by på niveau med Rom og Athen.  

Mange store personligheder har besøgt byen, blandt andet apostlen Paulus, filosoffen Platon har været her og videnskabsmanden Archimedes er født i byen.

Kunstnere som Caravaggio, Marabiti og Antonella di Messina pryder byens kirker og museer med deres værker.

I byen er der så meget at se og opleve både historisk og kulturelt.

Øen Ortigia i Siracusa er kendt for sine store nytårsfester med fyrværkeri og fest i gaderne.

Så trænger du til at prøve noget nyt nytårsaften - med specielle oplevelser og godt samvær med mange, skønne mennesker - så skal du måske med på vores rejse? 

Nytårsaften spiser vi på en skøn restaurant med vidunderlig god mad og vin ad libitum.

På dagen besøger mange sicilianere øen Ortigia, især er Piazza Duomo velbesøgt, en af de smukkeste pladser på Sicilien. Her er der musik og fest, når nedtællingen til nytår starter. 

Nytårsaftensdag skal vi også have en festlig vinsmagning.

Vi skal på heldagstur til Catania, hvor vi udforsker Siciliens andenstørste by.

Byen er en af Europas ældste provinsbyer, som ligger smukt ud til havet med vulkanen Etna i baggrunden. 

Her skal vi blandt andet se: Det lokale fiskemarked, den fantastiske katedral og det romerske amfiteater. Vi studerer den typiske arkitektur, kendt i området fra det 17.- 18. århundrede, kaldet siciliansk barok.

En dag tager vi på en tur rundt i området og opsøger igen den enestående sicilianske barok i de fine by Scicli. Det er et imponerende syn at se denne byer, som er så gennemførte i netop denne arkitektoniske stilart. På vejen hjem besøger vi det imponerende område Cava d'Ispica byder på en række attraktioner, herunder præhistoriske nekropoler, kristne katakomber, klippeoratorier og forskellige former for beboelsesområder, der strækker sig fra oldtiden og ind i den tidlige middelalderperiode.

Som noget ganske specielt har vi fået mulighed for at besøge Villa Reimann, som rummer historien om den danske sygeplejerske, der drager til Sicilien og indretter den smukke villa med danske møbler, kunst og genstande. Hun bliver kaldt den sicilianske Karen Blixen og historien omkring Christiane Reimann er exceptionel og meget interessant.

Samme dag besøger vi det imponerende arkæologiske område i Siracusa med en af Europas største amfiteater. 

Vi bor på det gode Hotel Centrale tæt på alt i byen og med en skøn tagterrasse med udsigt over havet, havnen og Ortigia.

Læs mere om hotellet:

https://www.hotelcentralesr.com/en

Igennem ugen vil vi opsøge mange lokale og aktuelle arrangementer. 

Der sker altid meget i byen her i de sene juledage og nytårsdagene, såsom koncerter, fest, messer, teater, mm. – vi vil løbende opdatere, når vi kommer nærmere på rejsen.

Så tag med os, hvis du har lyst til en festlig, lærerig og spændende uge i en af Siciliens østligste byer. 

 

Program:

 

1.dag: 

Ankomst. Søndag 29. dec.

Ankomst fly Catania. 12.15. Hotel ca. 14.

​Velkomstdag.

Vi introduceres til hinanden over et glas vin og gennemgår ugens program - på hotellets tagterrasse.

Om aftenen spiser vi middag sammen på en af byens hyggelige spisesteder og udforsker byen by-night.

 

2. dag: Mandag, 30.dec.

Vi udforsker en gamle bydel Ortigia.

Kl. 10 - 17

Oplev Ortigia

Vi går tur sammen Ortigias små kringlede og pittoreske gader, som byder på et væld af poetiske oplevelser. 

Først besøger vi den flotte domkirke med sine 2400 års lange historie. Den var tidligere et græsk antikt tempel, siden omdannet til kirke, hvor man helt exceptionelt har bevaret store del af templet.

Efter det store jordskælv i 1696 blev den fantastiske facade opført i typisk siciliansk barokstil af kunstneren Marabiti.

Vi skal derefter blandt andet se resterne af Apollo templet, der rummer dele af det ældste doriske tempel på Sicilien. Efterfølgende skal vi se den idylliske Arethusa kilde, hvor der nu gror papyrus. Legenden fortæller, at nymfen Arethusa flygtede fra Alpheus’s kærlighedserklæring og kastede sig i havet, hvorefter hun blev forvandlet til en kilde.

Vi slutter vores tur ved byens marked, hvor det er muligt at spise frokost (inklusiv).

Kl. 14-17: Besøg på Ortigia smukke kunstmuseum Bellomo Palace Regional Gallery med det meget specielle maleri af Bebudelsen af Antonella di Messina - og mange andre værker. Derefter solnedgangstur til Castello Maniace på den nordligste spids i byen.

 

3.dag.: Tirsdag. 31.dec.

Foredrag, dronningens nytårstale, vin blindsmagningskonkurrence, middag og fest.

Kl. 10 - 14.

Foredrag og diskussion: 

10.-12: Tine Kragh: Fortæller om Sicilien historie og store kunstskatte.

12-14. Ulla Meucci fortæller traditioner og om Sicilien i dag,

Kl.18. Nytårsaftensdag:: Vi mødes, ser Kongens Nytårstale og skåler på hotellets tagterrasse.

Kl.18. 30 – 19.30: Vinblindsmagnings konkurrence   og mini- kursus i Sicilianske håndtegn, på hotellet  (inklusiv) på hotellets tagterrasse..

Kl.19.30: Så går vi mod restauranten Fuori Ortigia, spiser en skøn middag med god siciliansk mad og vin og skåler i bobler. Vi fester og skåler nytåret ind kl. 24. på restauranten sammen med mange andre på restauranten.

Mange sicilianere besøger denne dag Ortigia for at fejre nytåret og der vil være fest i gaderne - det skal vi selvfølgeligt deltage i.

På Piazza Duomo på Ortigia, et af de smukkeste steder på Sicilien, er der musik, underholdning og fyrværkeri.

Måske nogle vil videre i byen og feste.

 

4. dag: Onsdag. 1. jan.

Nytårsdag.

Tur med det lokale tog til Noto

Hvis man er frisk efter gårdagens fest, så tager vi på en togtur til byen Noto.

Her opsøger vi igen den enestående sicilianske barok i den smukke  by Noto. Det er et imponerende syn at opleve disse byer, som er så gennemførte i netop denne arkitektoniske stilart.

Kl.18 film & popcorn.

Vi viser et par klassiske italiensk film på hotellet, der relaterer til Sicilien, blandt andet Cinema Paradiso Og Kommissær Montelbano.

5. dag: Torsdag. 2. jan

Etna og Catania

Kl. 9 - 18

På vejen til Catania kører vi op på vulkanen Etna.

Vi kører rundtomkring Etna på sydsiden og er vi heldige er hun i udbrud. Vi laver et stop Rifugio Sapienza, afhængigt af vejrforhold, kan vi gå til et af vulkanens kratere.

På turen passerer vi på vulkanen nogle de smukkeste områder på Sicilien – med den meget mineral rige jord er god næring til de flere appelsin- , citron-, og vinplantager vi kører igennem.

I bussen skal høre om og om de mange legender omkring den legendariske vulkan, blandt andet om Polyfemos, Odysseus og Vulkan.

Vi ankommer til Catania starter turen med et besøg på det lokale fiskemarked.

Derefter den flotte katedral, hvor relikvierne af byens skytshelgen Santa Agata forefindes - samt graven af den kendte komponist Bellini, som er født i Catania. Catania er øens andenstørste by og en af Europas ældste provinsbyer, den ligger smukt ud til havet med netop vulkanen Etna i baggrunden. Byen er også en vigtig havneby. Den er desværre flere gange blevet ødelagt af både jordskælv og lava udbrud, og den dramatiske historie om byen skal vi også høre om.Vi vil se den typiske arkitektur fra det 17. - 18. århundrede, der er udpræget siciliansk barok. Mulighed for at opleve det romerske amfiteater - ganske atypisk beliggende midt i byen. Vi spiser frokost og  I vil her efter have lidt tid i byen for jer selv.

Kl. 17. Vi mødes foran Domkirken i Catania - retur hotel og hjemme ca. kl. 18

6. dag:  Fredag. 3. jan.

Vi besøger helt unikt den smukke Villa Reimann (normalt ikke offentligt tilgængelig), opkaldt efter kvinden, som i byen blev kendt som den adelige, danske dame. Hun kom fra en velhavende vekselerer familie i København. Hun var den første danske sygeplejerske med en akademisk grad inden for sygepleje og den første kvinde ansat i International Council of Nurses (ICN).

Her får vi på en guidet tur fortællingen om Cristiane Reimanns eventyrlige liv - hun købte villaen i 1934 og levede der indtil, hun døde i 1979.

I villaen kan vi se den fine danske kunst, kongeligt porcelæn samt møbler m.m - som hun fik med helt fra Danmark.

En dansk tidslomme på Sicilien, hun bliver da også kaldt Siciliens Karen Blixen.

Læs historien her:

https://dsr.dk/sygeplejersken/arkiv/sy-nr-2014-12/den-sicilianske-farm

Om eftermiddagen går turen videre til Neapolis, det arkæologiske område, hvor vi blandt andet skal beundre det fantastiske græske teater bygget i 500 f. kr. Et af de flotteste eksempler på græsk teaterarkitektur, der er bevaret frem til vor tid. Fra teatret er der udsigt over havet.

Derefter går vi til paradishaven, hvor det kendte Dioniosio’s øre ligger samt det romerske amfiteater. 

 

7.dag: Lørdag. 4. jan

Kl. 9 -18

Sicilien er kendt for den helt specielle stilart siciliansk barok - stilen er karakteristisk for sine udsmykninger og svulstige dekorationer.

Byerne Ragusa, Scicli, Modica, Noto m.fl. blev udsat for det store jordskælv i 1693, hvor man genopbyggede disse byer i den helt specielle arkitektoniske stil siciliansk barok. Det skal vi nyde i dag, hvor turen går til byen Scicli. Her spiser vi frokost og går på opdagelse i byen og ser dens seværdigheder.

Derefter køre vi videre til Cava d'Ispica som repræsenterer en af Siciliens mest imponerende natur- og arkæologiske seværdigheder: En 13 km lang floddal, der skærer gennem øens sydøstlige side og passerer gennem byerne Modica, Ispica og Rosolini. Det særegne ved Cava d'Ispica ligger ikke kun i dets betagende landskab, som udgør en perle i det middelhavske krat, men også i dets fascinerende historie og oprindelse.

Det er stadig udfordrende at fastlægge den præcise periode, hvor de første menneskelige bosættelser opstod i dalen, da de indsamlede data strækker sig over en betydelig periode, der omfatter protohistoriske og historiske perioder. Cava d'Ispica byder på en række attraktioner, herunder præhistoriske nekropoler, kristne katakomber, klippeoratorier og forskellig former for beboelsesområder, der strækker sig fra oldtiden og ind i den tidlige middelalderperiode.

Vi er hjemme ca.kl. 17

​kl.19.30. afslutningsmiddag

Afskedsmiddag for dem som har lyst.

8. dag:  

Hjemrejse mod Danmark

Fly 17.35 afgang hotel ca. 14.30.

 

Pris: 13.380,-

Tillæg for at bo alene på dobbeltværelse: 1860,-

KØB REJSE HER

 

Afrejse Kastrup:

29. december kl. 06.50 med Lufthansa, over Frankfurt og med ankomst Catania kl. 12.15

Hjemrejse:

5. januar kl. 17.35 med Lufthansa over München med ankomst København kl. 22.45

Inklusiv i rejsen:

 • Fly til og fra København til Sicilien

 • Transfer fra lufthavnen til hotel og retur

 • To heldags udflugter til Catania, Modica og Scicli.

 • ​Guidede ture

 • Frokost på markedet med vin i Siracusa.

 • Nytårsaftensfest med, vin og champagne.

 • Vinsmagning

 • Støtte og hjælp fra Højskolens på Siciliens ansatte gennem hele turen. 

 • Godt hotel beliggende i Siracusa med morgenmad: Hotel Centrale læs mere her:

 • Udover undervisningen vil der være foredrag, samtalesalon, film om aftenen på hotellet og meget mere.

 • Vi opsøger i stor grad aktuelle lokale arrangementer og aktivister.

 

Rejsen er ikke inklusiv:

 • Måltider udover morgenmad, middag på marked med vin, middag nytårsaften med vin og champagne og velkomstmiddag den første dag.

 • ​Museumsentreer 

 • ​Byskatter (1.5 Euro per nat)​

Højskolen på Siciliens tekniske Rejsearrangør:

Italien Information Service a/s - Rejsebureau

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1324

Ved Ib Larsen, Italiensk konsul og Presidente Società Dante Alighieri

Kontakt:

Tel (+45) 8626 1666  -  italien@iis.dk

Ved bestillingen betales et ikke-refunderbart depositum på kr 3.000

Cirka seks uger før afrejsen sendes anmodning af restbeløbet. Anvend det personlige link, som er i den tilsendte mail.

Senere følger drypvist en mængde praktiske informationer vedr. rejsen. I ugen op til afrejsen fremsendes via e-mail flybillet og information om mødested i lufthavnen, samt de sidste praktiske oplysninger.

Afbestillingsregler

Ved framelding 6 uger før afrejsen refunderes 50% af rejsens pris og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Ved framelding senere end 4 uger før rejsen tilbagebetales det indbetalte beløb kun, hvis rejsen sælges til anden side, og altid med fradrag af kr. 1000 (udover depositum). Vi anbefaler derfor, at man undersøger sine egne forsikringer nøje. Hvis man ikke er dækket, så anbefaler vi at man tegner en Afbestillingsforsikring.

Der kan forekomme ændringer i programmet i særlige tilfælde. 

bottom of page